Your worldwide e-opportunity
Vitaminetekort en armoede in Nederland

Vitaminetekort en armoede in Nederland

by Leendert van der Ree, 5 May 2016

40% van de Nederlanders heeft een vitamine K tekort.
Een op de tien huishoudens in Nederland leeft op de armoedegrens.

Wij kunnen beiden oplossen met ons superfood drankmix Daily Lift en het bijbehorende businessmodel.

Onderzoek toont aan dat ruim 40 procent van de Nederlanders te weinig vitamine K heeft. Zij lopen daardoor risico op ernstige hart- en vaatziektes. “De schade van het tekort is vergelijkbaar met het roken van twee pakjes sigaretten”, stelt onderzoeker Cees Vermeer. Via ons eten krijgen we de meeste vitamine K binnen. Het zit vooral in groenten en fruit. Met een portie boerenkool ben je er bijvoorbeeld al. Het tekort kan ook met een voedingssupplement of een pilletje worden opgeheven.

Lees het hele artikel

Tijdens acties als Serious Request bekruipt veel mensen het gevoel dat er wel geld wordt ingezameld voor mensen in bijvoorbeeld Afrika, terwijl het ook niet goed is gesteld met armen in Nederland. Maar hoe ziet armoede in ons land er eigenlijk uit?
Het CBS meldde eerder deze week (december 2015) dat ruim een op de tien huishoudens vorig jaar moest rondkomen van een laag inkomen (maximaal 1.020 euro per maand voor een alleenstaande en 1.920 euro voor een gezin met twee kinderen). Dat komt neer op 734.000 huishoudens. Het waren er iets meer dan in 2013.

Lees het hele artikel

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*